Alltid fraktfritt på ordrar över 1.000 kr

20% rabatt till 10 december!
Ange Advent20 i kassan.
0 varo(r) 0,00 kr

Målning

Måla aldrig på solheta ytor. Måla inte när det är fuktigt eller vid risk för regn. Kom ihåg att det är viktigt att rostskyddsgrunda direkt efter rengörning, så att korrosion inte hinner börja.

Grundmåla alla stålrena ytor med Njord Rostskyddsprimer. Förtunna första strykningen med 20% Förtunning No 3. Se till att rostskyddsprimern tränger in i de porer som rosten lämnat och att det inte lämnas några obelagda ytor. Var extra noga vid utsatta kanter och vid partier där vatten samlas. Måla först de svåråtkomliga ställena. Om penseln inte kommer åt använder du trasa eller svamp. Andra strykningen skall ske med oförtunnad rostskyddsprimer. Grundfärgen skall alltid övermålas. Bäst resultat uppnås efter två strykningar med täckfärg. Applicera täckfärgen med pensel, roller eller spruta efter spädning med 10-20% Förtunning No 3 så att färgen tränger väl in i underlaget. Färgskikten skall vara jämna och inte för tunna. Då får du en målningsyta som effektivt hindrar fukt, syre och föroreningar från att starta korrosion. Se upp vid horisontella rör och stänger där färgen kan rinna och bilda droppar på undersidan. Stryk i så fall ut färgen igen, över en större yta. För att få en slät yta avslutar du med ett lätt drag över färgen i riktning mot det du redan målat ? från vått till torrt.

Montera gärna isär lösa delar för att skydda maximalt. Skrapa och slipa rent vid anläggningsytorna och grundmåla. När det torkat sätter du ihop delarna och målar färdigt med täckfärg. Täckfärgen hindrar fukt från att komma in i skarvarna mellan kontaktytorna.

Galvaniserat eller aluzinkbehandlat stål kräver i regel en speciell primer. Man kan provmåla en mindre yta för att bedöma om man har uppnått god vidhäftning.